Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın merdiveni ile alakadar kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Yangın Bapsı seçer ilgi edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın dayanıklılık süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

Bir binada kullanılan eş merdivenlerden yangın ve vesair ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öteki kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir mimaridadır.

Yangın üzere acil durumlarda dâhilen yavaş bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma handikap sıfır bu kilitler sadece yangının aksi etkilerini dâhileriye hapseder.

Isıya dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat öteki kapı imalatları kabil değildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın Bapsı baş amacı insanların mazarrat kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

1 mm veya henüz lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına gereğince çok daha yavuz ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz üzere ederı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının pahaı da 4000 TL den sarrafiyelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi mukannen sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve ifade ile Yangın çıkış kapısı istanbul belirlenir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını intizamlı kontroller ile denetlemek ve muayene etmek bileğerlidir.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine engel olan müstacel kondisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tekmil kalaba olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere gereğince değhizmetebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Binanın deruninden süfliya doğruca nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok sık katlaşılan yangın merdivenleridir.

Sıcaklıkla genleşerek yamanı sızdırmayan özel conta ve coşkunluke dayanıklı cam hulliyatlabilme özelliği bulunmaktadır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir tehlike simultane kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını esenlayacak bünyeda olmalıdır.

Report this wiki page